Een ware demonstratie van doe-het-zelfvernuft! De bekende doe-het-zelfketen Handyman, die verspreid over het land circa vijftig winkels telt, werd vorige week failliet verklaard. Maar in Amersfoort laat eigenaar Pim zien dat hij de wáre Handyman is. Hij weet zelfs aan een faillissement te ontsnappen.
Handyman vond geen oplossing voor financiële problemen
Batterijen, gaslekspray, spanningzoekers – je kunt het zo gek niet bekend of Handyman heeft het. De naam van de keten is in het dagelijks taalgebruik een eretitel geworden voor handige Harry’s die voor elk probleem een oplossing weten te bedenken. Maar, het soort gisse knapen waar de keten groot mee is geworden, ontbreekt tegenwoordig klaarblijkelijk op het hoofdkantoor van de keten.
Oorzaak faillissement Handyman niet duidelijk
Aan isolatietape, Bisonkit en klittenband geen gebrek in Breda, de stad waar de keten halverwege de jaren zeventig ontstond. Desondanks wist de directie van Handyman de boel niet bij elkaar te houden. Een week geleden werd de keten failliet verklaard. Vermoedelijk verliezen rond de honderd mensen hierdoor hun baan. Voor curator Bart Louwerier – verbonden aan het Bredase Van Iersel Luchtman Advocaten – is het nog te vroeg om te beoordelen hoe het kan dat Handyman door financiële problemen werd geveld.
Amersfoortse Handyman blijft uit handen van schuldeisers
Maar in Amersfoort klust een Handyman die het wél is gelukt om uit de greep van de schuldeisers te blijven. Aan de voorkeur van zijn zaak aan de Langestraat heeft eigenaar Pim pontificaal een briefje opgehangen met de tekst: ‘Geachte klant, wij blijven!’ Als franchisenemer valt Pim namelijk niet onder het faillissement. ‘Ik heb een trouwe klantenkring die hier graag komt,’ vertelt Pim monter tegen een lokale krant. Net als Pim zijn er nog negen andere franchisenemers die evenmin onder het faillissement vallen. Of zij de naam Handyman mogen blijven voeren, is nog niet bekend.