De overname van Vloerloods.nl, heeft een nieuwe wending gekregen. Het moederbedrijf van Vloerloods.nl, Mavitap, stond op het punt te worden overgenomen door het vastgoedbedrijf GSB Vastgoed uit Kampen. Deze overname is echter onverwachts afgeketst, wat heeft geleid tot een chaotische situatie vol beschuldigingen en onzekerheid.
GSB Vastgoed haakt af door tegenwerking en aanhoudende ophef
GSB Vastgoed, onder leiding van Gerjan Bunt, was vorige week nog optimistisch over de overname van Mavitap, het bedrijf waaronder het failliete Vloerloods.nl valt. De gesprekken verliepen aanvankelijk vlot, maar GSB heeft zich nu teruggetrokken als overnamekandidaat. Volgens Bunt was er sprake van "tegenwerking door verschillende partijen" en veel ophef rond het bedrijf, wat uiteindelijk leidde tot de beslissing om niet door te gaan met de overname.
Hoewel GSB Vastgoed de overname van Mavitap heeft afgeblazen, heeft het wel een van de panden van Vloerloods.nl gekocht. Dit betreft het kleinere pand aan de Gildestraat in Kampen, maar wat ermee gaat gebeuren is nog onduidelijk. Het prestigieuze hoofdgebouw met de indrukwekkende showroom blijft voorlopig zonder bestemming.
Conflict over bevoegdheden tussen vastgoedondernemer en curator escaleert
De terugtrekking van GSB Vastgoed heeft ook te maken met een conflict tussen Bunt en curator Rob Klein. Het geschil draait om de vraag in hoeverre de curator bevoegd is om beslissingen te nemen over de activa van Mavitap, dat zelf niet failliet is verklaard. Bunt beschuldigt Klein van "malafide praktijken" en heeft aangekondigd een klacht in te dienen bij de rechter-commissaris. Klein daarentegen blijft bij zijn aanpak en heeft laten weten dat er inmiddels tien andere overnamekandidaten zijn die geïnteresseerd zijn in Vloerloods.nl.
De situatie rondom Vloerloods.nl is al maanden tumultueus. Het bedrijf kwam in ernstige financiële problemen nadat mede-oprichter Patrick K. zijn compagnon Fatih Karanci vermoordde, waarvoor hij later tot 17 jaar cel werd veroordeeld. Deze tragedie leidde uiteindelijk tot het faillissement van Vloerloods.nl, aangevraagd door de vakbond CNV omdat de medewerkers al geruime tijd geen salaris meer ontvingen.
Onzekerheid voor klanten en toekomst Vloerloods.nl blijft aanhouden
Naast de interne strubbelingen bij Vloerloods.nl, is er ook slecht nieuws voor de klanten van het bedrijf. Veel van hen hadden al een aanbetaling gedaan voor vloeren die nu waarschijnlijk nooit geleverd zullen worden. De kans dat deze klanten hun geld terugzien, is klein, vooral gezien de torenhoge schuldenlast van het bedrijf, waarvan een aanzienlijk deel bij de Belastingdienst ligt.
Het blijft voorlopig onduidelijk wat er verder gaat gebeuren met Vloerloods.nl en Mavitap. De curator hoopt binnen enkele weken meer duidelijkheid te kunnen geven over het biedingsproces en een mogelijke doorstart van het bedrijf. Voor nu blijft de toekomst van het ooit succesvolle vloerenbedrijf onzeker, met gedupeerden en betrokkenen die in afwachting zijn van verdere ontwikkelingen.