Opeens is het over en uit voor het populaire Riverdale. Het woonmerk uit het Zuid-Hollandse Nootdorp werd gisteren failliet verklaard. Een half jaar geleden stapte er een nieuwe investeerder met grote plannen aan boord. Waarom de woonaccessoiresspecialist het alsnog niet wist te redden, is niet duidelijk.
Site failliet Riverdale is nog actief
Op de site staan de geurstokjes, de kussens en de meubels nog uitgestald alsof het een dag als alle andere is. En wie klikt op ‘ons verhaal’ belandt in een kalm kabbelend verhaal over Patrick de Kleijn en Sophie ten Bos, de oprichters van Riverdale. Zij namen in 2006 de interieurzaak van haar ouders over en creëerden het merk Riverdale. Onder het motto ‘fashionable living’ mooie woonaccessoires voor het gehele huis op de markt brengen, dat was het idee.
Surseance bracht geen oplossing voor Riverdale
Het kalme gekabbel is echter schijn: achter de digitale voorgevel woedt een storm. ‘Onze grote wens is dat de kinderen het bedrijf in de toekomst overnemen,’ noteert Patrick op de website. Het is echter twijfelachtig of de droom van het stel bewaarheid zal worden. Riverdale is begin deze week failliet verklaard. De twee ondernemingen achter het merk, TenBos bv en TenBos Invest, kregen vorige week uitstel van betaling. De surseance bracht de oplossing niet dichterbij.
Failliet Riverdale leed al jaren verlies
RTL Nieuws, dat dinsdag met deze primeur naar buiten kwam, meldt dat Riverdale al jaren verlies leed en een negatief eigen vermogen had. Al voor het uitbreken van de coronacrisis kleurden de cijfers in de boeken rood. Opmerkelijk is dat investeerder Nederlands MerkGoed (NMG) uit Haarlem eind vorig jaar nog een groot belang nam in Riverdale. Het bedrijf zou onvoldoende tijd hebben gehad om de daarmee gepaard gaande herstructurering uit te voeren. Curator Bruno Tideman ziet voldoende mogelijkheden voor een doorstart. De bedrijfsvoering van Riverdale wordt voorlopig voortgezet. Riverdale beschikt over ongeveer duizend verkooppunten. Het bedrijf is in heel Europa actief. Er werken ca. honderd mensen.