Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Horeca: trendbreuk aantal faillissementen

Bron: Misset Horeca   |  31 maart 2011
Het aantal faillissementen in de horeca is in het eerste kwartaal van dit jaar toegenomen met 28 procent. Een trendbreuk met de landelijke ontwikkelingen waar in totaal 13 procent minder faillissementen voorkwamen.
In het eerste kwartaal van dit jaar gingen 1648 bedrijven over de kop; dat is 13 procent minder dan in dezelfde periode in 2010. Alleen in de horeca nam het aantal faillissementen dus toe, met 28 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet, leverancier van zakelijke informatie. Volgens Jan Willem de Vries, algemeen directeur van Dun & Bradstreet, werken de gevolgen van de recessie nog door in de horecabranche. ‘Als het economisch slechter gaat wordt er traditioneel minder uitgegeven in de horeca en ook het rookverbod heeft de sector geen goed gedaan.’

Lees het volledige artikel


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland