Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Verenigd Koninkrijk wordt overspoeld door armoede

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  6 juni 2023
De Brexit heeft het Verenigd Koninkrijk niet de bloei gebracht die velen hadden verwacht. In plaats daarvan is het land dieper in de armoede gezonken, met steeds meer winkels die versterkte beveiligingsmaatregelen implementeren om diefstal te bestrijden.

Bewakers bewaken de zelfbedieningskassa's, medewerkers volgen de beveiligingscamera's aandachtig, en kostbare items zijn uitgerust met magnetische beveiligingslabels. Deze maatregelen worden ingezet om de exponentiële toename van diefstallen tegen te gaan.

Het zijn niet alleen de verslaafden en daklozen in het Verenigd Koninkrijk die nu voedsel en drank stelen in de supermarkt, ook gewone burgers gaan nu onder de radar door snel items zoals kaas, paracetamol of wasmiddel in hun tas te steken, en daarna de kassa over te slaan.

Aantal diefstallen verdubbeld

In de afgelopen zes jaar is het aantal diefstallen verdubbeld tot een verbluffend aantal van 8 miljoen, wat het hoogste is in Noord-Europa. De kosten van deze diefstallen worden geschat op minimaal 1 miljard, maar de daadwerkelijke kosten zijn waarschijnlijk veel hoger. Helaas wordt slechts een klein percentage van de diefstallen daadwerkelijk gerapporteerd.

Toenemende armoede in het VK

De armoede in het VK is sinds de bankencrisis van 2008 aanzienlijk toegenomen. Overheid heeft bezuinigd op sociale voorzieningen, wachttijden in de zorg zijn opgelopen. Daarnaast hebben mensen voor psychologische ondersteuning en ontwenningshulp nu langere wachtlijsten, wat heeft geleid tot een toename van dak- en thuislozen.

Bovendien zijn de voedselprijzen in één jaar tijd met meer dan 19 procent gestegen. Een Brit besteedt nu minstens duizend euro meer per jaar aan voedsel. Als klap op de vuurpijl is de hypotheekrente gestegen en zijn de huren omhooggeschoten. En vanwege de oorlog in Oekraïne zijn ook de energieprijzen aan deze kant van het Kanaal aanzienlijk gestegen.

Gevolgen van armoede

Als gevolg van deze economische omstandigheden hebben veel burgers in het Verenigd Koninkrijk het buitengewoon moeilijk. Zelfs met een fulltime baan kunnen ze nauwelijks rondkomen. Dit leidt er soms toe dat ze enkele boodschappen meenemen zonder te betalen.

Britse supermarkten zijn nu gedwongen om meer beveiliging in te zetten tegen deze toenemende winkeldiefstal. Met beveiligingsstickers op producten zoals kaas, spek, paracetamol en oploskoffie proberen ze de diefstal tegen te gaan. Beveiligers patrouilleren nu specifiek door de gangpaden achter klanten aan.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland